Spectacol aniversar Costel Amorăriţei în Vişeu de Sus la 50 de ani de activitate muzicală

3 minute de citit
- Publicitate -
Sâmbătă, 14 octombrie, ora 14:00, la Casa de Cultură Vișeu de Sus va avea loc spectacolul aniversar dedicat carierei de o jumătate de secol a artistului vișeuan Costel Amorăriței!
Solist, compozitor, profesor de muzică, membru al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Costel Amorăriței a fost pasionat de muzică încă din perioada liceului. De atunci, vocea și chitara sa au însoțit generații de vișeuani.
A cântat în întreaga țară, dar și în Austria, Rusia și, recent, chiar în Islanda.
La sfârșitul anilor `70 a înființat formația SEPTENTRION, cu care a cântat până în anii 2000, participând la sute de evenimente. În anul 1979 a obținut Marele Premiu al Festivalului ”Floare de lotus” (Oradea), președintele juriului fiind Horia Moculescu.
Cântă folk, muzică ușoară și populară, abordând atât piese din repertoriul național, cât și compoziții proprii. Creațiile sale de muzică folk și muzică ușoară s-au bucurat de succes de-a lungul timpului, fie că au fost interpretate de elevii său (ex: locul I la secțiunea creație la un concurs național de muzică ușoară pentru copii cu piesa ”Mama” – președintele juriului: Mihai Constantinescu), fie de el însuși (chiar anul acesta a obținut Premiul pentru cea mai bună creație la Festivalul Național ”Floare de Colț” de la Sighetu-Marmației, cu piesa ”Scrisoare mamei printre stele”, pe versuri de Sandu Ștefănescu).
A fost solist vocal al Ansamblului ”Doina” al Armatei (Cluj-Napoca), secția ”Estradă”, apoi, revenit în Vișeu de Sus, a fost, vreme de 30 de ani, profesor de instrumente muzicale la Clubul elevilor. A învățat sute de copii să cânte, atât vocal, cât și la instrumente, a descoperit și șlefuit talente. A organizat concursuri și spectacole, a participat constant cu elevii la festivaluri-concurs (ex. ”Ursulețul de Aur”), dar și la evenimentele culturale organizate în Vișeu de Sus.
Printre elevii și colaboratorii de ieri, regăsim azi artiști și profesori de canto apreciați. Unii dintre aceștia îl vor însoți în spectacolul aniversar:
– Renate Grad (semifinalistă la ”Vocea României”, finalistă la ”Cerbul de Aur”, prof. de canto, pian și chitară la București);
– Iulian Țicală (profesor de canto clasic la Liceul de Artă Sibiu și profesor de canto – muzică ușoară la Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”);
– Adriana Andreica (artist de muzică folk, cercetătot științific la Universitatea Babeș-Bolyai).
„Pentru toţi prietenii iubitori de muzică, cu ocazia împlinirii a unui jumătate de veac de activitate muzicală, am onoarea să-i invit la Casa de Cultură în 14 octombrie, ora 14:00, la un live de muzică uşoară şi folk. Alături de mine sunt şi cei care, de mici fiind, au sacrificat mult timp şi au luat muzica drept modul lor de viaţă şi crez”, precizează Costel Amorăriţei în invitaţia la spectacol.
MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut