Muzeul Satului din Baia Mare redeschide sezonul de vizitare

1 minute de citit
- Publicitate -

Muzeul Satului este locul în care întoarcerea în timp este posibilă, acesta reprezentând imaginea satului maramureșean autentic, unde vizitatorii se pot relaxa, admirând monumentele de arhitectură populară.

Duminică, 23 aprilie 2023 începând cu ora 10:00, Muzeul Satului din Baia Mare își va redeschide porțile pentru vizitatori.

Conform tradiției, Hramul Bisericii monument „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” are loc în fiecare an, eveniment în cadrul căruia este sărbătorit ocrotitorul Bisericii din Satul de pe deal, dar care marchează și deschiderea oficială a sezonului de vizitare a Muzeului Satului. Evenimentul „Primăvara în Satul de pe Dealul Florilor” a pregătit și inaugurarea Casei Danciu din Muzeul Satului, iar pe lângă asta, tot în această duminică vor fi  marcate și următoarele evenimente: plasarea muzeului nostru alături de alte 11 muzee pe harta Rutei Naționale a Muzeelor Etnografice în Aer Liber, prezentarea Rutei Culturale Carpatice urmate de momente artistice realizate de ansambluri folclorice și soliști vocali, târg de produse tradiționale și ateliere tradiționale.

 

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut