Lada cu zestre: Berlin – Take My Breath Away

2 minute de citit
- Publicitate -

Am câteva plăceri în viața asta. Banal oarecum. Știu. Toți avem. Dar ale mele sunt ale mele, cum ar spune un celebru fotbalist. Pentru că sunt născut mai devreme, una dintre puținele bucurii pe care le-am avut în perioada comunistă au fost filmele. Atât românești cât și străine. Și evident muzica. Celelalte plăceri le țin pentru mine. Din respect pentru cei pudici.

Dacă îmi place un film, pot să îl revăd la nesfârșit, chiar dacă deja îi știu replicile pe de rost. Am o pasiune față de peliculele puțin mai vechi: Legendele toamnei, Ultimul samurai, Meet Joe Black, Tăcerea mieilor, Winnetou și …Top Gun. Dacă aș putea să vă spun de câte ori am văzut Top Gun. Îmi plăcea teribil Kelly McGillis și parcă toată atmosfera din film.

Top Gun este un film american din anul 1986 regizat de Tony Scott. Tom Cruise joacă în rolul principal un pilot de avion de vânătoare al marinei militare americane. Filmul a fost produs de Don Simpson și Jerry Bruckheimer și a acumulat venituri de peste 350 milioane dolari. Pe lângă acțiune, mi-a rămas în suflet coloana sonoră a filmului.
Take My Breath Away ” este o melodie scrisă de Giorgio Moroder și Tom Whitlock pentru filmul din 1986 Top Gun , interpretat de trupa americană de new wave, BerlinA câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, precum și premiul Globul de Aur.
Am difuzat piesa des la radio,  acum cu mare plăcere o includ în rubricuța mea de aici, din online.
PS: Parcă partea a doua a filmului nu e la fel de reușită… Sau?

 

Dan Cristian COARDĂ

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut