În 27 decembrie are loc cea de-a 55-a ediţie a Festivalului de Datini si Obiceiuri de iarnă “Marmația”

2 minute de citit
- Publicitate -
Miercuri 27 decembrie, în centrul municipiului Sighetu Marmatiei va avea loc cea de a 55-a ediție a Festivalului de Datini si Obiceiuri de iarnă “Marmația”. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul local Sighetu Marmației, împreună cu Centrul Cultural și Muzeul Maramureșan.
An de an, pentru câteva zile municipiul Sighetu Marmaţiei devine capitala culturii şi a tradiţiilor autentice, loc de întâlnire a tuturor celor care îşi doresc să redescopere şi să retrăiască datini şi obiceiuri străvechi din perioada sărbătorilor de iarnă.
Maramureşenii şi oaspeţii din țară şi de peste hotare sunt aşteptaţi de la ora 12:00 la alaiul colindătorilor, iar de la ora 14:00 la un Spectacol de datini şi obiceiuri de iarnă la care îşi vor da concursul grupuri de colindători din toată țara, Ansamblul focloric MARA și îndrăgiții interpreți de muzică populară Lavinia Goste și Marius Zorilă.
Joi 28 decembrie, începând cu ora 10:00, în Sala Transist a Primăriei Sighetu Marmației se va desfășura sesiunea de comunicări științifice pe teme de etnografie si folclor, organizată de Muzeul Maramureșan Sighetu Marmatiei.
„După o mobilizare și o implicare exemplară a tuturor celor care au înțeles că oamenii și funcțiile trec dar tradițiile și tot ce e românesc rămâne, DA, putem să vă anunțăm cu bucurie că la Sighetu Marmației pe data de 27 decembrie va avea loc cea de-a 55-a ediție a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă “Marmația”. De peste 55 de ani Festivalul ”Marmaţia” reuşeşte să încânte publicul național şi internațional cu tradiţiile, costumele, colindele şi jocurile cu măşti, desfăşurate în satul maramureşean, de la Crăciun şi până la Bobotează.

Vă așteptăm cu drag în inima Maramureșului Voievodal, unde tradițiile și obiceiurile românești străbune ne amintintesc de istoria culturală trăită vreme de 55 de ani de oamenii acestor locuri, demonstrând că nimic din ce e românesc nu piere și nici nu va pieri! Sărbători fericite tuturor!”, spune primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Vasile Moldovan.
MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut