Drumeţie culturală la Pădurea Eminescu, între Racșa și Seini

2 minute de citit
- Publicitate -
La 174 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, Asociaţia de Tineret, Turism şi Ecologie Cutezătorii Munţilor din Satu Mare, organizează, sâmbătă, 13 ianuarie, o drumeție culturală având ca punct terminus Pădurea de pini de pe Dealul Comja, situată între Racșa și Seini, pădure plantată de soldați în 1939, la ordinul generalului P. ION pentru a marca 50 de ani de la moartea poetului.
Traseul are o lungime de aproximativ 16 km, dus-întors, cu grad redus de dificultate, fiind accesibila oricărei persoane cu condiție fizica medie și echipament adecvat sezonului de iarnă. Pot participa copii însoțiți și adulti de orice vârstă care au echipament adecvat pentru sezonul de iarnă: bocanci antiaderenți de munte, rucsac mic,  îmbracăminte corespunzătoare.
Drumeția se face pe propria răspundere. Transportul se face pe cont propriu, punctul de plecare fiind situat în loc Racșa, județul Satu Mare.
Pe Dealul Comja se va face un program cultural ad-hoc, la care orice participant poate contribui cu poezii și cântece pe versurile lui Eminescu sau alte momente artistice care să evoce importanța operei eminesciene în viața și cultura noastră.
Puteţi să vă înscrieţi accesând https://forms.gle/8cn91vbEqK7VgqWq8
“Tura la Eminescu”, în jurul datei de 15 ianuarie, este o tradiție anuală, de peste 20 de ani, a unor cluburi montane din Baia Mare, cărora s-au alăturat şi cei de la Cutezătorii Munţilor, în ultimii ani, pentru a se asigura că această frumoasă inițiativă va fi continuată prin generațiile tinere de cutezători.
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut