Darnicul și inechitabilul stat

3 minute de citit
- Publicitate -

Se pregătesc creşteri de salarii, prevăzute clar în lege. Marius Budăi a afirmat că asumarea guvernanţilor este ca grila de salarizare pentru personalul din sistemul naţional de învăţământ să fie gata până la data de 15 iulie, urmând ca proiectul legislativ să ajungă în Parlament în toamnă. ,,Asumarea a fost ca grila pentru toţi cei din sistemul naţional de învăţământ să fie gata până atunci, să dezbatem şi să terminăm celelalte grile până la sfârşitul lui august”, a declarat Budăi.

Oare merităm și noi ceva, cei care lucrăm în privat?

Există șansa, înt-o zi, ca firmele să dea jos guvernul, oricare ar fi el, printr-o grevă fiscală generală, care ar afecta și bugetarii. Poate așa, societatea va înțelege cu adevărat valoarea celor din mediul privat, cei care reprezintă sursa principală de venit a țărișorii noastre.

Noi, cei care suntem stresați că vine data de 20 a lunii și avem de dat bani la stat. De dat, nu de luat. Impozite, taxe, salarii. Cei care dăm telefoane să ne fie plătite facturile pentru a avea bănuți să facem plăți. Cei a căror muncă e impozitată mai mult decât în orice altă țară bananieră, mai mult de jumătate din cât câștigăm. Noi, ăștia pe care nu ne angajează nimeni pe pile, ci suntem selectați pe competență, iar dacă nu dăm satisfacție, dacă nu producem, suntem concediați sau dăm faliment.
Despre noi e vorba. Nu avem nimic cu bugetarii care ies în stradă pentru măriri de salarii. E dreptul lor. Și credem că merită mai mulți bani. Merită să trăiască frumos. Așa cum merităm cu toții. Dar oare nu merităm și noi?  Am vrea, dacă nu e cu supărare, ca din ce plătim noi  să ne dea și nouă statul următoarele:

 

  • bani pentru hrană ca și la poliția locală, de exemplu
  • tichete de masă/cadou/de vacanță
  • salarii compensatorii când suntem dați afară
  • bani de haine să nu mergem oricum la serviciu
  • al 13-lea salariu
  •  spor de calculator și de condiții grele
  • prime de crăciun, revelion și paște
Nu cerem să le scoată bugetarilor din buzunar, vrem doar egalitate.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut