“Colindăm la Bastionul Măcelarilor” – evenimentul care aduce spiritul sărbătorilor în inimile oamenilor

1 minute de citit
- Publicitate -
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, comunitățile se unesc, oamenii celebrează Nașterea Mântuitorului împreună și se conectează cu tradiții și obiceiuri. Asta înseamnă evenimentul “Colindăm la Bastionul Măcelarilor”
Vineri, 5 ianuarie, puteți descoperi colindele, obiceiurile și costumele populare ucrainene, unde îndrăgiți artiști precum Bakuta Makar, Felicia Mascaliuc, Maria Voevod, Simina Maria Colopelnic și Horhii Synzhreriak, cât și grupuri de colindători din cadrul Școlii Profesionale Poienile de Sub Munte, și din cadrul Ansamblului Rutenilor “Bujorul Roșu” din localitatea Bistra, vor aduce obiceiuri din cultura ucraineană.
Meșterii populari și producătorii locali sunt ca de fiecare dată prezenți cu obiecte artizanale realizate meticulos și cu bucate alese, cum numai pe plaiurile Maramureșului mai sunt.
Vă puteți alătura întregii ambianțe de sărbătoare, creată la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare, Piața Izvoarelor, nr. 2, și în datele de 5 și 12 ianuarie 2024, ediții dedicate Crăciunului sărbătorit de comunitatea ucraineană, în intervalul orar 17:00 – 20:00
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut