Cea de-a doua ediție a festivalului „Trecui dealul la Băiuț” a avut loc în acest weekend

2 minute de citit
- Publicitate -

Dumincă, în data de 16 iulie 2023 a avut loc cea de-a doua ediție a festivalului „Trecui dealul la Băiuț”. Evenimentul s-a desfășurat pe stadionul din Băiuţ și a fost organizat de Primăria Comunei Băiuţ în colaborare cu Asociația culturală „Petreușii”.

Evenimentul a fost deschis de fanfara locală iar apoi pe scenă au urcat ansambluri şi artişti minunaţi care au animat cadrul feeric din Băiuţ cu muzică bună şi momente frumoase. Din programul evenimentului au făcut parte: Raisa Vlășan, Alexandra Bârsan, Marta Onilă și Matias Eskilsson, Alexandru Pugna, Ansamblul Păstrătorii Tradiției din Tăuții Măgherăuș, Ansamblul Tradiții Maramureșene Baia Mare, Ansamblul folcloric Păunița din Sângeorz Băi, Taraful Păunița, Grupul de dansuri svăbești Gute Laune din Satu Mare sau Corala ARMONIA din Baia Mare.

Un moment deosebit a fost recitalul susţinut de Andrei și Marinel Petreuș, urmaşii Fraţilor Petreuş şi artizanii acestui spectacol de excepţie de pe dealul Băiuţului.

Cei prezenţi au putut degusta minuturi la grătar, băuturi, plăcinte, langoşi şi alte preparate tradiţionale din bucătăria românească sau maghiară. Şi pentru că Băiuţul reprezintă o fostă zonă minieră extrem de importantă, de la eveniment nu au lipsit meşterii populari şi colecţionarii de “flori de mină” care şi-au oferit spre vânzare exponatele.

Atmosfera de seară a aparţinut trupelor Road Players Band (actual K-zino Band) şi COMPACT.

A.M.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut