Bujorul și norocul de a fi membru. De partid

4 minute de citit
- Publicitate -

Scoaterea cu nerușinare din lista concursurilor și olimpiadelor școlare în anul 2022 a materiilor de bază: Limba Română și Istoria este o prostie impardonabilă a Ministerului Educației peste care cu greu se poate trece, cu atât mai mult cu cât, în societate, această decizie a fost recepționată ca un act de agresiune, ca o încercare de ștergere a propriei identități. Cum se poate așa ceva? Cât timp de acum încolo vom permite ca țara să ne vrea bolnavi și proști? Cum să îți permiți așa ceva și apoi, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, să ceri voturi?

Scoateți, mă, limba română și istoria din școli! Definitiv! Nu vă opriți la olimpiade, un mizilic. Ce nevoie avem de ele? Într-o țară plină de „academicieni analfabeți și doctori în hoție‘, ne încurcă de-a dreptul.

Ce nevoie avem de Nichita Stănescu și Eminescu? Ardeți mă, cărțile, că ocupă loc și adună praf.

Dărâmați statuile și ridicați cârciumi pentru că, mațul nostru, stăpânul nostru.

Faceți din muzee hub-uri gastronomice, pe bune! Nici dracul nu mai are nervi să viziteze niște vechituri în care sunt expuse chestii care nu țin de foame. Și cum să te lauzi pe Facebook că ai vizitat un muzeu? Doar nu am înnebunit…

Despre biserici am stabilit: dărâmate, toate, rapid, că încurcă rău.

Scoateți repede istoria din școli!

Românul nu trebuie să își cunoască trecutul. El trebuie să știe să silabisească numele firmei de transport care îl duce la cules de căpșuni și, eventual, să numere până la zece ca să nimerească autocarul.

Analfabetul funcțional va deveni istorie și vom lăcrima discret după el. Prostul absolut, cu privire goală, dar fericit, îi ia locul, încet, dar sigur.

Adorăm lanțul de aur gros de la gâtul unui rapsod cu banii lipiți de frunte și ne mândrim cu vocația noastră europeană, de executanți lași și fără coloană vertebrală, fără prea multe întrebări existențiale dar pricepuți la toate. Cum se poate să vină unul de la Comisia Europeană să ne spună ce avem voie, dar mai ales ce nu avem voie să facem pe canalul Bâstroe? Cum permiteți așa ceva? Iohannis nu varsă lacrimi, el zboară cu avioane private de lux, plătite din banii contribuabililor în țări exotice, se relaxează.  Face vizite oficiale . hahahahahaa

Distrugeți complet școala!

Dați-i lovitura de grație, nu o mai lălăiți! Băgați la greu educație sexuală pentru cele 42 de genuri, că de educație sanitară și religioasă nu e nevoie.

În altă ordine de idei, secretarul de stat în ministerul Educației, Antoaneta Bolchiș, a postat pe pagina sa de Facebook, în 20 aprilie, un live în care arată cum plantează un bujor în curtea Liceului Teoretic ,,Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, liceu la care a fost angajată până să ajungă demnitar. În filmare se vede cum elevii au săpat gropile pentru a planta bujorii, iar profesorii stau și dau indicații. În momentul în care două eleve voiau să planteze ceva într-o groapă săpată de un coleg de-al lor, directoarea a intervenit și le-a spus: “Lăsați-o pe doamna ministru la groapa asta”.

https://www.facebook.com/antoaneta.bolchis/videos/194183103407391

Dan Cristian Coardă

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut