Bârfe din politica locală

2 minute de citit
- Publicitate -

După oficializarea trecerii lui Cătălin Cherecheș la PSD, Zetea urmează să  numească un secretar de stat în guvernul condus de Marcel Ciolacu. Surse din interiorul partidului îl dădeau numit pe Florin Tătaru  la Ministerul Sănătății, dar sursele noastre spun că Zetea vrea să facă o nefăcută și să îl propună pe Cosmin Butuza secretar de stat. La Ministerul Mediului. Probabil Butuza o fi mai competent la mediu decât Tătaru la sănătate. Sau Butuza muncește mai mult în campanie decât Tătaru. Vom vedea.

AUR, filiala județeană Maramureș, se pregătește să lanseze sâmbătă la ATP Tech Center programul de guvernare al partidului, „Reconstruim România – Programul de guvernare AUR în 15 puncte”,  acesta va fi pus în dezbatere publică și va fi discutat cu specialiști și parteneri sociali în toate reședințele de județ, precum și în comunitățile de români din diaspora. Documentul rezultat va reprezenta voința și propunerile sau soluțiile identificate alături de specialiști și de români pe durata dezbaterilor.

Până atunci, președintele filialei județene, Darius Pop, împarte funcții. Pe surse am aflat că pentru candidatura la funcția de primar al Municipiului Baia Mare, AUR merge pe mâna lui Mircea Cirț. La Consiliul Județean, AUR vrea să îl propună candidat pe PLM, Liviu Marian Pop, fost membru PSD, fost ministru al Învățământului, actual președinte interimar APP. Aici sursele noastre spun că lucrurile nu sunt clare, Mircea Cirț dorind să impună la CJ pe Bogdan Hodorogea, cel ce acum ocupă funcția de Consilier Local din partea USR. Deocamdată, singurul lăsat fără nicio promisiune din partea AUR este actualul viceprimar Doru Ioan Dăncuș care era în cărți pentru CJ Maramureș.

Acestea sunt informații pe surse, vedem ce se adeverește și ce nu.

Vom reveni pe subiect.

 

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut