Bani pentru pensionari

3 minute de citit
- Publicitate -

Din 1 martie, pensionarii vor primi prima tranșă de Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate, spune președintele Casei Naționale de Pensii (CNPP), Daniel Baciu.

Acesta a precizat, că CNPP a trebuit să aștepte publicarea noului act normativ pentru reglementarea restituirii CASS, pe fondul hotărârii luate de CCR la finalul anului 2022.

”Noi deja o parte din această Contribuție de Asigurări Sociale de Sănătate am restituit-o și în luna trecută, în luna februarie, vorbim de contribuția de sănătate pe luna ianuarie și cele patru zile din luna decembrie (…). Noi acum am așteptat noul act normativ care să reglementeze restituirea contribuției de sănătate și pentru perioada anterioară publicării în Monitorul Oficial a acestei hotărâri a Curții Constituționale (din 28 decembrie, n.r.), respectiv pe anul 2022, pe cele 12 luni”, a declarat Daniel Baciu.

Pensionarilor li se vor restitui banii peste două zile

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) spune că românii urmează să primească banii peste două zile.

„Acest lucru s-a întâmplat. Pe 17 februarie am avut deja actul normativ publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre Ordonanța 4/2023, care reglementează foarte clar modalitatea de restituire a acestei Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate, astfel încât, începând cu 1 martie, chiar cu 1 martie, adică peste două zile, pensionarii deja vor primi prima tranșă de aceste Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate, pentru că actul normativ prevede că această restituire să se facă exact la modul cum s-a reținut, lunar, în 12 luni, astfel încât prima tranșă va fi în luna martie”, a adăugat președintele Casei Naționale de Pensii.

Procesul de restituire se va încheia în martie 2024

Daniel Baciu a mai spus că procesul de restituire va lua final în martie anul viitor.

”Deci în perioada martie 2023 – februarie 2024, inclusiv, se va încheia acest proces de restituire a acestei Contribuții de Asigurări Sociale de Sănătate”, a mai spus acesta.

De asemena, el a mai fost întrebat dacă suma restituită este prevăzută pe talonul de pensii, iar răspunsul președintelui CNPP a fost pozitiv.

”Da, bineînțeles, această sumă este evidențiată distinct pe talonul de pensie, astfel încât oamenii să vadă exact care este pensia efectivă în lună, în luna martie, și acolo separat, distinct, este acea contribuție de asigurări sociale, care este evidențiată separat pe talonul de pensie”, a mai spus acesta.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut