Au mai rămas câteva locuri la atelierul de ceramică al maramureșeanului Daniel Leș

2 minute de citit
- Publicitate -

Cunoscutul și talentatul ceramist, Daniel Leș, mai are câteva locuri la atelierul special pentru ceramică din august.

Atelierele de caremică, sub formă de tabără, care au loc pe mai multe perioade au fost organizate de celebrul olar Daniel Leș, iar acestea se vor desfășura la Casa Olarului din orașul Baia Sprie. Dacă doriți să vă înscrieți și să aveți parte de o experiență de neuitat, singura perioadă care mai e valabilă este cea din 14-19 august, având în vedere că toare celelalte perioade sunt deja sold out.

Tabăra de ceramică 2023 pentru adulți va avea loc în perioada 14-19 august, la Casa Olarului, Baia Sprie, Maramureș, numărul de locuri disponibile este de 20. Participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 80 ani, iar nivelul este de începători.

Ca program orientativ, se ia micul dejun între 08.30 și 10.00, apoi de la 10.00 la 13.00 au loc lecțiile de olărit și modelaj. La ora 13.00 se ia prânzul. De la 14.00 la 19.00 este timp liber, plimbări, excursie sau exersare individuală, în funcție de opțiune, iar la ora 19.00 se ia cina.

„Legendele românești spun că olarii și-au dobândit meșteșugul de la Dumnezeu, numai că, neavând suflare divină, au pus vasele la ars pentru a dăinui. În credințele străvechi trebuie cautată sorgintea metaforei care identifică recipientul de argilă cu trupul uman, figură de stil atât de îndrăgită și valorizată în cele mai de seamă creații ale liricii universale. Într-adevăr, modelându-și vasele, olarii sunt preocupați ca acestea să aibă siluete cât mai frumoase. Le fac apoi gura, le conturează cu grijă buzele, le subțiază mijlocul, pe care se vor odihni brațele (torți)”, arată artistul.

Pentru înscrieri: rezervari@casaolarului.ro.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut