Lada cu Zestre: Poesis – Odată am ucis o vrabie

2 minute de citit
- Publicitate -

Îmi vine greu să scriu despre muzica fabuloasă pe care am avut șansa să o ascult în copilărie și tinerețe. Părinții mei ascultau ”Cenaclul Flacăra”, la radio, în fiecare joi seara. Mama mai mult. Tata a fost mai mereu plecat. Când nu era Cenaclu, îmi punea la casetofon Deep Purple, Pink Floyd, ABBA, Queen, etc. Și multă muzică românească. Era fascinată de Marina Voica și Mihaela Rumceanu.

Ce să fac, nu am crescut cu Guță și Salam. Îmi cer scuze.

Așa am prins drag de muzica românească, bună, cântată la instrument, cu suflet. Apoi, la mixerul din radio, am pus muuuultă muzică românească. Așa sunt eu, mai patriot.

Radioul mi-a dat posibilitatea să cunosc personal cam tot ce are și a avut muzica românească mai bun. Si pe Marius Bațu. Pe vremea când cânta în grupul Poesis alături de Eugen Baboi.  Și mai apoi în diverse colaborări.

Piesa asta, tare mi-a fost dragă. Oarecum mi-a marcat tinerețea.

Melodia a fost, cu mulți, mulți ani în urmă, cântată de un copilandru care, după câteva săptămâni, a murit. Piesa a fost preluată de Cenaclul Flacăra, implicit și de Marius Bațu care activa la acea dată în Cenaclu, sub titulatura „Cântec șoptit”.

Apoi Marius Bațu a promovat-o în cadrul grupului „Poesis ” – cu numele „O dată am ucis o vrabie”.

Versuri: Zaharia Stancu

Sper să vă placă.

Dan Cristian COARDĂ

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut