Ziua Internaţională a Cititului Împreună, sărbătorită în Târgu Lăpuş alături de prof. dr. Terezia Filip

2 minute de citit
- Publicitate -

 „Ziua Internaţională a Cititului Împreună” este un eveniment global inițiat de Asociaţia LitWorld și marcat în peste 100 de țări, în prima miercuri din luna februarie. Prin această zi se doreşte să fie atrasă atenţia comunităţii internaţionale asupra importanţei cititului și a alfabetizării, ca drept fundamental al omului.

În acest context, evenimentul va fi marcat la Biblioteca Orășenească din Târgu Lăpuș, în Salonașul scriitorului, în data de 8 februarie 2024, începând cu ora 18:00. Vor participa scriitori, elevi, profesori, editori, librari, iubitori de carte, cititori de cărți, iubitori de cunoaștere, oameni care s-au educat citind, autori etc.

Ideea acestui eveniment îi aparţine prof. dr. Terezia Filip, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România, care, împreună cu Dana Ghițiu de la Biblioteca orășenească Târgu Lăpuș şi Silviu Hodiș – Editura Galaxia Gutenberg Târgu Lăpuș au pus bazele unui proiect cultural de mare valoare pentru elevii lăpuşeni.

O dată cu acest eveniment, coordonatorii acestuia au conturat un proiect cultural care să pună cartea, cititul, cunoașterea și divertismentul intelectual la baza educației și a vieții culturale a tinerilor și a cetățenilor din Târgu Lăpuş. Astfel, biblioteca oraşului va găzdui în fiecare a treia joi din lună o zi a cititului împreună sub denumirea „NOI PRO/OPUNEM CITITUL ȘI CĂRȚILE – plăcerea lecturii și a culturii / atracții distructive care am auzit că ispitesc tinerii din orașul nostru”

„Haideţi să citim împreună!

Să ne bucurăm împreună de bogăția, puterea și cunoașterea pe care ne-o oferă cărțile”, este îndemnul prof. dr. Terezia Filip.

MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut