Vreme rea în mare parte din țară

2 minute de citit
- Publicitate -

Începând din 15 noiembrie, vremea va fi în proces de răcire, iar ploile vor pune stăpânire pe mare parte din țară. De asemenea, la munte ploaia se va transforma în lapoviță și ninsoare.
”O vreme caldă începând de astăzi, cu 20 de grade la această oră la Zimnicea, 16 grade în Capitală și de altfel, la multe stații din partea de sud-est a țării, 19…20 de grade.

Valorile de temperaturi vor fi în ușoară scădere, dar ele rămân în continuare peste cele specifice datei din calendar, pentru că astăzi valorile se vor situa frecvent între 8…18 grade Celsius.
Joi, vor fi între 7…14 grade Celsius. Și chiar și sfârșitul de săptămână păstrează valori ușor peste ceea ce ar fi normal.

Minimele vor fi, în general, pozitive, 2…10 grade Celsius. În depresiuni este posibil să ne apropiem totuși de 0 grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Directorul ANM a explicat că, începând de miercuri, ploile vor pune stăpânire pe aproape întreaga țară.

”Ceea ce este însă foarte important, mâine vom conta pe precipitații în cea mai mare parte a țării. La începutul nopții de miercuri spre joi, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în Maramureș, Transilvania, Moldova, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar și în zona Banatului și a Crișanei.

Ploi moderate cantitativ însemnând 15-25 l/mp, dar la altitudini mai mari de 1600 de metri, pe parcursul nopții, ninsori și lapoviță, asociate în același timp cu intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 70…80 km/h.

Sfârșitul de săptămână va aduce o ușoară ameliorare în ceea ce privește aspectul ploilor. Rămâne de interes regimul de temperaturi, cu un ecart în medie între 7 până la 14…15 grade Celsius”, a mai spus directorul ANM.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut