Toți angajații din sănătate primesc vouchere de vacanță

2 minute de citit
- Publicitate -

Ministerul Sănătății a venit, în urma negocierilor, cu o ordonanță prin care toți angajații din sănătate să primească vouchere de vacanță decontate din bugetul de stat.

”Acordarea voucherelor de vacanță la nivelul unităților sanitare publice nu s-a efectuat în mod unitar, fapt care a generat discriminări între salariații diferitelor unități sanitare din sistemul sanitar public. Astfel, în unele unități sanitare personalul din cadrul UPU, CPU, medicii rezidenți, personalul de cercetare etc. au beneficiat de vouchere, fiind finanțați integral de la bugetul de stat, în timp ce personalul medico-sanitar, TESA, personalul de deservire etc. nu a beneficiat de acest drept, neavând aceeași sursă de finanțare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență.

Voucherele de vacanță vor fi plătite din bugetul de stat prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate. Va exista un contract distinct care va fi încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al unității sanitare.

Anterior, fostul premier Nicolae Ciucă a avut consultări cu reprezentanții Uniunii Sindicale Sanitas. Alături de el s-a aflat și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Discuțiile s-au purtat la Palatul Victoria, iar principalele priorități asupra cărora au fost agreate soluții vizează deblocarea angajărilor din sistem, eliminarea inechităților și noul sistem de salarizare. Astfel, prin memorandum promovat de ministerul Sănătății, Guvernul va aproba deblocarea a 14.000 de posturi din sistemul medical, se arată într-un comunicat de presă. Vor fi alocate finanțările necesare pentru a completa plata voucherele de vacanță pentru toți angajații din sistem.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut