Tinerii pot primi alocații de la stat și după ce au împlinit 18 ani

2 minute de citit
- Publicitate -

Guvernul acordă tinerilor alocații chair și după ce au împlinit vârsta de 18 ani. Cu toate acestea, pentru a intra în posesia banilor, dacă își continuă studiile.

Ce condiții trebuie indeplinite

Pentru a intra în posesia banilor trebuie să fie elevi și să urmeze cursuri la învățământul liceal sau profesional. De acești bani de la stat pot beneficia și tinerii cu handicap care urmează o formă de învățământ preuniversitar, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

Câți bani pot primi tinerii?

  •  631 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap (de la 600 lei în 2022);
  • 256 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale (de la 243 de lei în 2022);
  • 631 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap (de la 600 de lei în 2022).

Cei care au împlinit 18 ani și repetă anul școlar nu beneficiază de alocație de stat, cu excepția celor care sunt nevoiți să repete din motive de sănătate, dovedite cu documente, transmite Autoritatea Națională pentru Protecția Dreptrilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPD).

Pentru a putea beneficia de alocație, copiii trebuie:

-să aibă reședința legală în România
-să urmeze cursurile unui liceu sau ale unei școli profesionale/vocaționale în cazul în care au peste 18 ani.

Copiii cetățenilor străini și ai persoanelor fără cetățenie rezidenți în România beneficiază de alocația de stat dacă locuiesc împreună cu părinții.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut