Testare gratuită preventivă Babeş Papanicolau și HPV în Baia Sprie

1 minute de citit
- Publicitate -

Testare gratuită preventivă Babeş Papanicolau și HPV în Baia Sprie. Astăzi, 9 august, unitatea de testare mobilă va fi prezentă în vecinatatea fostului Spital Orășenesc Baia Sprie în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Institutul Oncologic „Prof Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca implementează un proiect de screening al cancerului de col uterin prin care oferă teste gratuite Babes Papanicolaou si HPV. Proiectul se numeste „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa II – Regiunea Nord Vest”.

Testele se realizează cu unități mobile de testare care sunt complet utilate în acest sens și asistate de personal medical specializat. Toate testele efectuate sunt prelucrate la Laboratorul Central Regional de citologie/HPV de referință al IOCN sub directa supraveghere a unui colectiv verificat de experți citologi/medici de laborator/biologi/tehnicieni.

Testul Babeş Papanicolau se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 – 29 de ani. Testul HPV se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 30 – 64 de ani.

Pot participa femei asigurate și neasigurate, fără bilet de trimitere, doar cu buletin/CI. Rezultatele se primesc prin poştă, însoțite de o scrisoare medicală, în termen de maxim 1 lună.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut