Tabără de vară la Bloaja: Episcopul Iustin a luat parte la jocurile interactive alături de cei 165 de copii şi tineri prezenţi

2 minute de citit
- Publicitate -
Luni, 24 iulie 2023, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat în mijlocul celor peste 165 de copii și tineri reuniți în cadrul Taberei de vară intitulată „Credință, rugăciune și comuniune”, ediția a doua, care s-a desfășurat la Bloaja, județul Maramureș.
În cadrul realizării acestei tabere s-au implicat mai multe parohii din Protopopiatul Ortodox Român Lăpuș, toate în bună colaborare cu Școala Gimnazială Cernești și Primăria Comunei Cernești: Parohia Ortodoxă Ciocotiș (Pr. Augustin Tuns), Parohia Ortodoxă Trestia (Pr. Mădalin Fanghli), Parohia Ortodoxă Fânațe (Pr. Ciprian Bud), Parohia Ortodoxă Cernești (Pr. Vasile Tuns), Parohia Ortodoxă Brebeni (Pr. Ioan Sălnicean) și Parohia Ortodoxă Măgureni (Pr. Ioan Florin Pălincaș).
De asemenea, la acest eveniment au mai fost prezenți părintele arhidiacon Vlad Verdeș, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului şi reprezentanţi ai administraţiei publice.
Preasfințitul Părinte Iustin a interacționat cu copiii și tinerii luând parte la diferite jocuri organizate, a adresat câteva cuvinte de învățătură celor prezenți și a împărțit tuturor Cartea de rugăciuni pentru copii și tineri care au fost tipărite la Editura Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.
Scopul taberei a fost unul recreativ și educațional. Din cadrul programului au fost organizate întreceri sportive, modele de conduită în societate, discuții pe diverse teme, povestiri biblice, culturale și surprize pentru cei mici dar și pentru cei mari.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut