Situația în care mulți șoferi fac greșeli în schimbarea direcției de mers la aceste intersecții

1 minute de citit
- Publicitate -

Pentru majoritatea șoferilor respectarea regulilor de circulație la intersecții rămâne o provocare, în special pentru începători, care nu sunt foarte familiarizați cu acestea.

Este vorba despre semnul de circulație „Direcția drumului cu prioritate”, indicatorul care stârnește confuzii, astfel șoferii fac greșeli în schimbarea direcției de mers la aceste tipuri de intersecții, ducând adesea la evenimente nefericite și neînțelegeri.

Cum trebuie să procedeze șoferii în intersecțiile de genul?

Regula fundamentală, potrivită legislației rutiere este una simplă: dacă urmați drumul cu prioritate (linia îngroșată n.red), este obligatoriu să semnalizați, la fel cum ați face atunci când virați la stânga sau la dreapta. Cu toate acestea, un număr semnificativ de șoferi nu respectă această regulă. În loc să semnalizeze când urmează drumul cu prioritate, mulți o fac atunci când ies de pe acest traseu.

La viraj stanga sau circulatie inainte, se acorda prioritate celor care circula din partea dreapta. La viraj dreapta, nu se acorda prioritate celor care circula din sens opus” , întrucât tu vii de pe drumul cu prioritate.

Acest indicator, „Direcția drumului cu prioritate”, este unul dintre indicatoarele mai puțin cunoscute de către șoferi, nerespectarea lui poate duce la accidentele grave și amenzi aspre.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut