Sfânta Liturghie Arhierească la Parohia „Buna Vestire” din Ieud-Centru

2 minute de citit
- Publicitate -
Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului s-a aflat în a doua duminică din Postul Mare, 31 martie 2024, în Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” din localitatea voievodală Ieud, Protopopiatul Vișeu, județul Maramureș, cu ocazia hramului.
Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat pe Altarul de vară din curtea bisericii Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența unui număr mare de credincioși și a autorităților locale.
Din soborul preoților slujitori au făcut parte Mihai Chira, protopopul Vișeului, Pr. Dinu Horațiu Brici, parohul crerijciosilor, Pr. Calin Vlad, secretar protopopesc, Protos. Iosif Petra, egumenul Mănăstirii Dragomirești, Pr. Ioan Ferenț din Botiza, Pr. Magdău George-Daniel și Pr. Ioan Iusco din Șieu, Pr. Timiș Ioan Florin din Săliștea de Sus, Arhid. Dumitru Botiș, director cu serviciile sociale eparhiale, Arhid. Gherasim Nap, Arhid. Onuț Păcurar, referent al Secretarului Eparhial, Arhid. Radu Anton, de la Catedrala Istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare, alături de alți preoți invitați din parohiile învecinate.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de membrii Grupului psaltic „Sfinții Martiri Brâncoveni” și de corul parohiei.
La final, părintele paroh Dinu Brici a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru slujire și, în semn de recunoștință și prețuire a dăruit ierarhului o icoană cu chipul Maicii Domnului – care va intra în patrimoniul Muzeului Eparhial -și un coș cu flori.

Prezent la eveniment, primarul comunei Ieud, Nicolae Traian David, a declarat:

”Felicitari preotului paroh dr. Dinu Horațiu Brici și credincioșilor pentru organizare. Multumim  parlamentarului  Gabriel-Valer Zetea, lui Dragoș Titea, primarilor din Dragomirești și Botiza pentru prezența în mijlocul nostru”.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut