Se pregăteşte scoaterea sălilor de jocuri de noroc sau pariuri în afara oraşelor

2 minute de citit
- Publicitate -

Guvernul pregăteşte scoaterea sălilor de pariuri sportive şi jocuri de noroc în afara localităților. Ordonanţa va fi gata joi, iar premierul dă asigurări că aceasta va trece repede de Parlament.

Una dintre marile mize ale proiectului este garanţia pe care ar urma să o plătească cei care au ca activitate jocurile de noroc. Vorbim despre un milion de euro, pentru cei ce realizează venituri de peste 20 de milioane de euro.

Ordonanţa privind jocurile de noroc va fi adoptată joi şi priveşte mai multe măsuri ce vor fi luate de guvern. În primul rând, companiile care nu au sediul fiscal în România nu vor mai putea activa pe teritoriul României.

De asemenea, sunt prevăzute mai multe taxe şi contribuţii anuale, dar şi o garanţie care este considerată a fi marea miză a acestei ordonanţe. Legat de această măsură, jucătorii din industrie spun că firmele autohtone vor fi limitate şi vor rămâne în piaţă doar firmele străine care îşi permit să dea o astfel de sumă drept garanţie.

Pe lângă taxe şi contribuţii sunt prevăzute şi anumite măsuri legate de publicitate. Astfel, românii nu vor mai primi mesaje nesolicitate cu privire la reclame cu jocuri de noroc.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că legea care prevede scoaterea în afara localităţilor a sălilor cu jocuri de noroc va intra în linie dreaptă şi va fi adoptată pe procedura simplificată.

Industria jocurilor de noroc s-a dezvoltat foarte mult, în ultimii ani, numărul punctelor fizice, respectiv al sălilor de jocuri, cazinouri sau săli de pariuri ajungând la 12.000.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut