Se plafonează prețurile polițelor RCA

2 minute de citit
- Publicitate -

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba, săptămâna viitoare, proiectul de hotărâre privind plafonarea preţurilor poliţelor RCA. Asta se va întâmpla după ce ASF va armoniza proiectul de act normativ în concordanţă cu observaţiile primite în urma punerii în transparenţă publică.

În cursul săptămânii viitoare, Guvernul va aproba proiectul de hotărâre privind plafonarea preţurilor poliţelor RCA, după ce ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) va armoniza proiectul de act normativ în concordanţă cu observaţiile primite în urma punerii în transparenţă publică, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

„Va fi aprobat săptămâna viitoare, după ce ASF-ul îl va readuce la nivelul Guvernului”, a declarat Nicolae Ciucă, vineri, în cadrul şedinţei de guvern.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras proiectul privind preţurile poliţelor RCA pentru a realiza o analiză a observaţiilor apărute, a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol.

„Ca urmare a observaţiilor pronunţate pe proiectul iniţial pus în dezbatere publică, proiectul a fost retras tocmai pentru a se realiza o analiză a acestor observaţii”, a declarat Daniel Apostol.

Societățile de asigurări se opun

Brokerii de asigurări au anunţat vineri că se opun proiectului de HG privind stabilirea tarifelor de primă maxime pentru poliţele RCA, principalul motiv fiind impactul negativ major pe care viitorul act normativ îl va avea asupra distribuţiei de asigurări, a consumatorilor şi, totodată, asupra tuturor participanţilor la traficul rutier.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut