Se înăspresc sancțiunile pentru depozitarea ilegală a deșeurilor

1 minute de citit
- Publicitate -

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care înăsprește sancțiunile pentru depozitarea ilegală a deșeurilor și aduce noi obligații pentru municipalități.

Prin Legea pentru aprobarea OUG 92/2021, amenzile pentru aruncarea sau incendierea deșeurilor crește până la 70.000 de lei și introduce noi contravenții în legislație, păstrând prevederea potrivit căreia mașinile folosite la aruncarea deșeurilor în locuri nepermise pot fi confiscate.
Legea mai spune că primăriile trebuie să asigure colectarea separată cel puţin pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă, iar până la data de 1 ianuarie 2025 şi pentru textile din deşeurile municipale.
Totodată, primăriile sunt obligate să stabilească dacă gestionarea acestor deşeuri se face în cadrul unui singur contract de delegare a serviciului de salubrizare sau pe mai multe tipuri de materiale/contract/contracte distincte pentru toate tipurile de materiale/pe tip de material şi să organizeze atribuirea conform deciziei luate.
Legea mai interzice abandonarea, aruncarea, precum şi ascunderea deşeurilor, precum și deţinerea sau păstrarea acestora în afara spaţiilor autorizate în acest scop.

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Sari la conținut