Salariile bugetarilor vor crește, lefurile de la stat vor fi mult mai generoase

3 minute de citit
- Publicitate -

Numeroși bugetari se vor bucura de o majorare a salariului, conform unor declarații proaspăt făcute de sindicaliștii Sanitas.

Cine sunt norocoșii cărora statul le va majora salariile?

Vorbim despre angajații din sistemul public de învățământ, dar și despre cei care activează în zona de asistență socială. În curând veniturile lunare vor fi majorate și, mai mult decât atât, inechitățile din sistem vor fi înlăturate.

Acest lucru va fi posibil datorită intrării în vigoare a prevederilor Legii salarizării bugetare, după cum explică sindicaliștii. Noua lege va fi adaptată tuturor angajaților, astfel încât niciun salariat de la stat să nu fie discriminat și niciun lucrător să nu aibă de pierdut. Din contră! Toți se vor bucura de mai multă prosperitate și de mai multă stabilitate financiară, odată ce legea aceasta va începe să se aplice.

Aceste salarii ale bugetarilor vor fi majorate, fiindcă sunt prea mici

„În ceea ce privește noua lege a salarizării personalului bugetar, Ministrul Sănătății s-a angajat să constituie, până săptămâna viitoare, un grup de lucru la nivelul ministerului, format din tehnicienii instituției și reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative în sistemul sanitar, grup de lucru care să redacteze noua lege ținând cont de principiile reiterate și susținute de Federația SANITAS:

Întregul parcurs de redactare și aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali. Niciun salariat din sănătate și asistență socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.

Legea va corecta inechitățile apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a legii 153/2017 și va avea în vedere o reașezare a ierarhiei în interiorul familiei ocupaționale sănătate și asistență socială, precum și introducerea tuturor categoriilor de personal în aceeași anexă. Noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în așa fel încât toți salariații din sănătate și asistență socială vor avea creșteri de venituri.

În ceea ce privește revendicarea privind creșterea veniturilor tuturor salariaților, Ministrul Sănătății s-a angajat să susțină în Guvern orice soluție care va avea ca finalitate creșterea veniturilor angajaților din Sănătate.

Referitor la finanțarea unităților sanitare, Ministru Alexandru Rafila și-a declarat preocuparea constantă și sprijinul necondiționat pentru asigurarea finanțării corecte și suficiente a unităților sanitare, pentru întregul an, asigurându-ne că se vor găsi soluții pentru continuarea optimă a activității în aceste unități”, au explicat sindicaliștii, pe larg.

Ne întrebăm și noi ce se întâmplă cu sectorul privat. Acolo sunt inechități majore, iar statul nu vrea sau nu poate să intervină. Si atunci nu ne mirăm că românii vor să lucreze la stat, ca dau șpagă pentru un serviciu bine plătit unde de multe ori nu trebuie să faci nimic. Eventual fumezi o țigară în birou și aștepți leafa.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut