Salarii mari pentru studenții români care au ales să trăiască vara asta experiența Work and Travel. Cât se câștigă pe oră?

2 minute de citit
- Publicitate -

Vara aceasta au mers aproape 7.000 de studenți români în Statele Unite ale Americii, cei mai mulți de până acum, pentru a trăi o nouă experiență care îi dezvoltă din mai multe puncte de vedere.

Tinerii au profitat de această oportunitate prin intermediul căreia reușesc să îmbine călătoria cu locul de muncă. Cei mai mulţi îşi doresc să călătorească, dar şi să câştige bani, mai ales că salariile aproape s-au dublat faţă de perioada dinaintea pandemiei. Aceștia pot câștiga și 4.000 de dolari pe lună, unii dintre ei alegând să aibă mai multe job-uri.

Mulți dintre acești studenți sunt și maramureșeni care au decis să plece peste ocean și, de asemenea, să iasă din zona lor de confort.

Tudor Curteanu este un tânăr băimărean care studiază în Cluj-Napoca, iar de câteva luni se află în statul Vermont, orașul Stowe unde lucrează la un complex destul de faimos, ajungând să fie promovat ca barman unde câștigă arpoximativ 850 de dolari la 20 de ore, a afirmat acesta.

„Fac undeva la 13 dolari pe oră după taxe și cam 100 de dolari bacșiș la 40 de ore lucrate, iar pentru că sunt busser primesc numai 7% din bacșișul lăsat de pe card. Job-ul meu nu presupune interacțiune cu oamenii, dar tot ajung să port conversatii cu ei, fiind foarte prietenoși și curioși în general. Primesc și ore extra care se plătesc cu 50 la suta mai mult.”, a spus Tudor.

 

A.M.

 

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut