Rotativa guvernamentală, 4 posibili premieri din partea PSD

2 minute de citit
- Publicitate -

Klaus Iohannis, Președintele României, are pe masă patru propuneri de premier din partea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Gabriela Firea. Cei patru vin cu plusuri și minusuri, cu susțineri și provocări.

Pe Marcel Ciolacu nu-l susține coaliția și nici anumite servicii, dar îl vrea partidul.

La Sorin Grindeanu susținerea vine de la servicii și de afară, dar nu-l vrea partidul.

Mihai Tudose n-are susținerea coaliției, dar are sprijin extern și ca urmare a faptului că este europarlamentar.

Gabriela Firea n-are susținerea partidului și nici a coaliției, însă este varianta cea mai comodă de premier până la anul viitor, atât pentru PSD dar mai ales pentru opoziție.

Jocurile de culise pentru ocuparea unor ministere cheie după rotativă au ajuns la un nivel extrem de ridicat pentru că miza este foarte mare, însă un lucru este aproape cert: Sorin Grindeanu va rămâne în Guvern. Dacă Grindeanu ajunge premier, Marcel Boloș va fi ministrul Transporturilor, iar europarlamentarul Victor Negrescu va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. În cazul când Sorin Grindeanu va rămâne ministrul Transporturilor, Boloș va rămâne la MIPE. De asemenea, este sigur că actualul consilier prezidențial Cosmin Marinescu va fi noul ministru de Finanțe.

”Nu o să îmi dau demisia! Am primit un mandat de la președinte, voi preda mandatul președintelui României!”, declara Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

sursa foto: impact.ro

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut