Respect pentru animalele de companie

1 minute de citit
- Publicitate -

În contextul în care discutăm în România de câinii fără stăpân care ucid oameni pe stradă, de persoane care abandonează animale pe domeniul public, în alte țări puțin mai civilizate, există legi care la prima vedere par amuzante, dar oamenii care își doresc animale de companie trebuie să înțeleagă că nu își cumpără o jucărie, ci un suflet care are necesități, nevoie de atenție, servicii medicale, etc.

De exemplu, proprietarii de câini din Torino, Italia vor fi amendați cu până la 500 de euro dacă nu își plimbă animalele de companie de cel puțin trei ori pe zi, conform unei legi a consiliului orașului. Italia se consideră o națiune iubitoare de animale. Pentru a aplica legea, poliția din Torino s-ar baza în mare măsură pe ajutorul cetățenilor care observă un tratament crud aplicat animalelor. Torino are cele mai stricte reguli de protecție a animalelor din țară. Ei interzic chiar vânzarea de pești aurii în pungi.

Asta ca să înțelegem responsabilitatea și respectul pe care trebuie să il acordăm animalelor de companie, responsabiitățile pe care le avem și empatia de care trebuie să dăm dovadă.

Dan Cristian Coardă
MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut