Raed Arafat vrea introducerea cursurilor de prim ajutor în școli

2 minute de citit
- Publicitate -

Raed Arafat a afirmat că este un susţinător al ideii de a avea cursuri de prim ajutor în şcoli, pentru ca populaţia să fie mai bine pregătită.

„Pregătirea în primul ajutor şi nu numai în diferite situaţii de urgenţă, cum să se comporte copilul, sunt foarte importante. Trebuie văzut cum se implementează un astfel de proiect. Noi, cu pompierii şi voluntarii ţinem multe cursuri în şcoli, pentru oamenii simpli”, a spus Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU a precizat că este „un susţinător al ideii de a avea cursuri de prim ajutor în şcoli şi nu numai, pentru ca populaţia să fie mai bine pregătită.”

Totodată, șeful DSU a vorbit despre o lege care să impună primul ajutor ca materie obligatorie în şcoli. El a spus că nu este uşor, pentru că este vorba şi despre dotarea cu echipamentele de formare, pregătirea continuă a instructorilor.

„Sunt multe întrebări la care să găsim soluţii pentru a face o lege implementabilă. O să vedeţi unul dintre paşii mari pe care îi facem la nivel DSU cu entităţi private, pe 11 mai. Am întărziat-o din cauza COVID. Este unul dintre cele mai mari proiecte care să împuternicească omul de rând să dea primul ajutor”, a mai spus Raed Arafat.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut