Proteste anunțate de sindicatele din sănătate

2 minute de citit
- Publicitate -

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” (FSSR) va lansa pe data de 29 iunie o nouă formă de protest şi tot atunci va fi transmisă solicitarea de încheiere a unui acord atât către Ministerul Sănătăţii, cât şi către unităţile sanitare din ţară, a declarat Daniel Bulboacă, vicepreşedinte Federaţia „Solidaritatea Sanitară” (FSSR).

„Noi am avut weekend-ul trecut o şedinţă a Federaţiei, Consiliul de coordonare al Federaţiei, şi am început să centralizăm semnăturile pe care membri de sindicat le-au acordat. Doar că am avut surpriza neplăcută să observăm că cealaltă federaţie reprezentativă la nivelul sectorului a declanşat înaintea noastră strângerea de semnături şi o parte dintre salariaţi au semnat pe acele tabele şi n-avem cum să le luăm în considerare, pentru că acordul de declanşare a grevei era acordat, era dat celeilalte federaţii.

Drept urmare am luat în considerare şi solicitările primite de la unităţile din ţară să prelungim perioada de restrângere a semnăturilor. Noi avem formulare total diferite faţă de cealaltă organizaţie. Noi am scris şi temeiul juridic, am fost foarte transparenţi, am explicat oamenilor că li se suspendă contractul de muncă pe perioada grevei.

Noi vom lansa pe data de 29 o nouă formă de protest şi tot pe data de 29 transmitem solicitarea de încheiere a unui acord atât către Ministerul Sănătăţii, cât şi către unităţile sanitare din ţară. Acest acord este foarte important pentru a stabili condiţiile, procedura privind desfăşurarea grevei. Noi am elaborat acest model de acord acum în săptămâna trecută în momentul şedinţelor”, a spus Daniel Bulboacă.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut