Proiectul „7 arte în 7 sate” – Moșteniri culturale în comuna Șișești. Ce au învățat copiii la atelierele de vară

2 minute de citit
- Publicitate -

7 arte în 7sate – moșteniri culturale în comuna Șișești a fost demarat în aprilie și se va încheia în decembrie anul acesta.

Scopul proiectului este de a promova cultura, istoria, moștenirile culturale, tradițiile din zona Comunei Sisesti în rândul tinerilor și al copiilor din cele 7 sate aferente prin 7 arte- pictura, desen, creație, muzica, dans și folclor (literatura și poezie).

Proiectul prevedea 210 copii și tineri participanți, dar numărul a fost depășit, ajungând să fie peste 250 de participanți în cele 7 săptămâni de ateliere.

În cadrul evenimentului copiii au învățat multe lucruri interesante și utile, de exemplu: cum să coase, dansuri populare, să creeze propriile jocuri, să recicleze, au învățat istoria principalelor obiective culturale, au învățat despre folclor, obiceiuri, obiecte vechi și multe alte lucruri interesante.

În 15 august a avut loc un eveniment spectacol în care toți copii participanți au fost pe scena, au dansat , au cantat și au fost expuse picturile si creațiile realizate de ei în cadrul atelierelor.

Urmează și alte expoziții cu lucrările copiilor atât la primăria Șișești, cât și în Baia Mare, apoi vor urma câteva vizite la partenerii culturali de proiect (teatru, muzeu, școală de pictura, universitate etc) și câteva ateliere creative înainte de sărbători.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut