Profeția lui Sundar Singh despre România

5 minute de citit
- Publicitate -

Profeţiile lui Sundar Singh” uimesc prin claritatea expunerii, prin detalii şi mai ales prin imparţialitatea datorată dezinteresului evident pe care un indian creştinat l-ar putea avea în urma unor afirmaţii referitoare la viitorul României.

Sadhu Sundar Singh a fost un misionar indian creștin. Se crede că a murit pe înălțimile munților Himalaya în 1929. Proorociile sale referitoare la România sunt apocrife, fiind scrise de un spiritist care ar fi comunicat cu spiritul lui Singh, mort în acel moment.

Sadhu Sundar Singh s-a născut într-o familie sikh din Punjab, unde a crescut punând la îndoială creștinismul și hinduismul. Religia „sikh” este o sectă din hinduism care învață credința într-un singur Dumnezeu și respinge sistemul de caste și idolatria.

Sundar a urmat o școală la American Presbiterian Mission unde Noul Testament era citit zilnic ca manual. A refuzat să o citească pentru că a crezut că este falsă și totuși, ceva despre Evanghelie, l-a atras mereu. Criza lui de credință s-a intensificat când avea paisprezece ani, la moartea mamei lui. Era foarte aproape de mama lui și trecerea ei a lăsat un gol adânc în inima lui.

Acesta s-a creștinat în urma unei experienţe spirituale deosebite, legată de apariţia lui Iisus.

După ce a devenit creștin, a crezut cu tărie în răspândirea speranței și a păcii pe care le-a găsit în Evanghelie. A vestit Evanghelia indienilor, într-un mod indian. Asemenea lui Isus, el nu avea bunuri, iar drumul îi era casă. Încă se spun povești despre miracolele uimitoare pe care le-a făcut Dumnezeu prin Sundar. Au existat multe încercări în care viața îi era pusă în pericolul de a fi otrăvit, întemnițat sau chiar ucis cu pietre. Cu toate acestea, au existat și mai multe miracole prin care a fost izbăvit.

”Eu știu că România are o misiune Dumnezeiasca de redresare spirituală ce o va face să se înfățișeze ca un veritabil model demn de urmat întregii umanități. Este necesar să fac această mărturisire-profeție în fața popoarelor întregii lumi, creștine sau de alte religii, fiindcă toate semnele marchează schimbările spirituale uluitoare ce vor avea loc în curând.

Spusele mele nu trebuie să vă determine să mă considerați un fanatic simpatizant al românilor ce își imaginează himerice plăsmuiri, căci cea care mi-a inspirat, fără putință de tagadă, aceste profeții este Prea sfânta Născătoare a lui Iisus, și reamintesc din nou că, din câte simt, locul de cinste în ocrotirea României îl ocupă Maica Domnului și apoi marile puteri cerești, la toate acestea mai adaugându-se și majoritatea sfinților din cer.

Acum, când fac cunoscute aceste profeții, dacă aș fi român de origine, probabil că aș putea fi învinuit de părtinire națională, iar dacă aș fi european din comunitatea latină, ar fi fără îndoială unele motive sa fiu judecat într-un fel omenesc, cu patimă omenească

Însă, deoarece sunt un indian iluminat prin intermediul lui Iisus Hristos și ferm stabilit în credința creștină pot vorbi cu toata ușurința, încredintându-vă că acum nu fac altceva decât să exprim voia lui Dumnezeu.

În anii care vor veni și lunile ce vor veni, în țara trăirii voastre (România), scoarța pământului va lua foc, clima va suferi unele schimbări, cutremure simțitoare vor distruge multe dintre cladirile existente, uragane ți vânturi puternice, terestre și maritime, vor nimici îndrăzneala oamenilor bazati numai pe așa-zisa putere a științei.

Ingeniozitatea omenească pusă în slujba răului va face cunoscute lumii cele mai groaznice crime și pământul va cunoaște cele mai cumplite boli ce vor apărea pentru a fi nimicită existența oamenilor răi sau perverși. În acele timpuri de mari schimbări, în alte locuri de pe pământ un sfert din omenire va dispărea fulgerator, iar dupa aceasta, la a doua încercare, din cei ramași în viața și îngroziți se vor suprima încă aproape un sfert, restul se vor orienta trup și suflet către Dumnezeu – de la cel aflat la sânul mamei și până la cel mai îndârjit tiran ce pășește pe scoarța pământului.

Vor face excepție de la pedeapsa focului nimicitor și a măcelului ce se va desfășura pe aproape întreg globul pământesc, România și locurile supranumite sfinte din Palestina. Netrecută prin sabie va rămâne de asemenea cetatea Vaticanului, dar puterea sa de influență, atât de pregnant urmarită, se va reduce la zero.”

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut