Profesorul Daniel David, reales în funcția de rector al UBB

1 minute de citit
- Publicitate -

Profesorul Daniel David a obținut un nou mandat de rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pentru perioada 2024-2029, fiind ales cu 90,88% din totalul voturilor exprimate.

La votul organizat joi, 8 februarie 2024, au participat aproape 80% (79,48%) dintre persoanele cu drept de vot din UBB, numărul celor care s-au exprimat în favoarea programului managerial propus de prof. univ. dr. Daniel David ajungând la 1197, în creștere față de alegerile organizate în anul 2020.

Daniel David este profesor de științe cognitive clinice (psihologie clinică/psihoterapie), membru al Academiei Române (membru corespondent din anul 2022) și al Academia Europaea (din 2022 – https://www.ae-info.org/ae/Member/David_Daniel-Ovidiu). De asemenea, este profesor asociat (“adjunct professor”) la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, SUA, fiind, în același timp și președintele Asociației Psihologilor din România, vicepreședintele Danube Rector’s Conference (https://www.drc-danube.org/) și membru în Boardul GUILD (https://www.the-guild.eu/).

Rectorul UBB a fost inclus în ultimii ani între cei mai citați 2% oameni de știință ai lumii în domeniul de specialitate și trans-domenii, în analize vizând performanța anuală sau în toată cariera (cf. Scopus by Stanford-Elsevier 2022).

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut