Probele orale ale Bacalaureatului se vor susține în perioada 14 – 23 iunie. Data examenelor scrise nu se modifică

1 minute de citit
- Publicitate -

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat joi, 8 iunie 2023, că încheierea situaţiei şcolare pentru elevii din clasele terminale a fost prelungită până pe data de 13 iunie 2023.

De altfel, probele orale ale Balaureatului vor avea loc între 14 iunie – 23 iunie. Momentan, însă, calendarul pentru examenele scrise nu a fost modificat, nici pentru clasa a XII-a, nici pentru clasa a VIII-a.

Asumarea pe care Guvernul României o face include două măsuri principale, pe de o parte garantarea principiului pe care se va baza noua grilă pentru învăţământ din legea salarizării şi anume faptul că salariul de bază al profesorului debutant sau al asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economic, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public”, a declarat ea.

Ce mai primesc profesorii?

Memorandumul prevede ca pe perioada concediului de odihnă, precum şi în zilele de concediu plătit, angajații din sectorul educației vor avea dreptul la o indemnizaţie de concediu calculată în raport cu numărul zilelor de concediu înmulţit cu media zilnică a salariului de bază şi a sporurilor şi indemnizaţiilor de care beneficiază, potrivit legii.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut