Primim sau nu tranșa a doua din PNNR

1 minute de citit
- Publicitate -

În ultima perioadă circulă zvonuri legate de faptul că banii pe care România îi așteaptă prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), nu mai vin. Mai exact, ar fi vorba despre cea de-a doua cerere de plată pe care ar trebui s-o încasăm.

Guvernul neagă acest lucru și spune că nu este vorba despre niciun fel de blocaj al celei de-a doua plăți.

Lămuririle vin în contextul în care în spațiul public circulă informația conform căreia ne-am afla într-o situație dificilă, deoarece refuzăm să reformăm sistemul de pensii, mai ales pe zona legată de pensiile speciale, motiv pentru care Comisia Europeană nu ne-ar mai da următoarea tranșă de bani.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene tocmai a transmis faptul că cererea de plată numărul doi a fost transmisă către Comisia Europeană în data de 15 decembrie 2022 şi are o valoare de 3.227.690.000 euro (2.147.490.000 euro – sprijin financiar nerambursabil şi 1.080.200.000 – sprijin sub formă de împrumut) şi a cuprins documentaţia de realizare a unui număr de 55 de ţinte şi jaloane aferente trimestrelor I şi II ale anului 2022.

- Publicitate -
TAGGED:
Share this Article
Sari la conținut