Părintele Alexandru Câmpeanu, fost paroh în Făureşti, a împlinit 80 de ani de viață și 55 de ani de slujire preoțească

2 minute de citit
- Publicitate -
În contextul Anului Omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Patriarhia Română, la îndemnul părintesc al Preasfințitului Părinte Episcop Iustin de a ne cinsti bătrânii neamului nostru, familia, preoții și credincioșii l-au sărbătorit pe părintele Alexandru Câmpeanu, fost paroh al Parohiei Ortodoxe Făurești, la împlinirea a 80 de ani de viață și 55 de ani de slujire preoțească.
Ziua aniversării a început cu Slujba Tedeumului la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Făurești. Din soborul slujitor au făcut parte Protos. Varlaam Coroian, starețul mănăstirii Chiuzbaia (fiu al satului), părintele Ciocotișan Bogdan, din Parohia Ortodoxă Dumbrăvița și coordonator al tinerilor din cadrul ATOP BM și părintele Florin Oros din Parohia Ortodoxă Copalnic-Mănăștur.
La finalul slujbei, Pr. Dr. Florin Stan, protopop al Protopopiatului Ortodox Lăpuș, din care face parte Parohia Ortodoxă Făurești, a adresat un cuvânt de felicitare părintelui Alexandru, amintind pe scurt misiunea de slujire a preacucerniciei sale în cei 55 de ani de activitate.
La finalul cuvântului, părintele protopop i-a înmânat sărbătoritului o Diplomă de aniversare în numele Protopopiatului Ortodox Lăpuș.
Cuvântul de laudațio a fost susținut de părintele Bogdan Ciocotișan, un apropiat al părintelui și al familiei sale. De asemenea, din partea autorităților locale ale comunei Copalnic-Mănăștur, primarul Ștefan Mihalca a dăruit părintelui o Diplomă de excelență și a amintit faptul ca părintele Alexandru Câmpeanu, este de mai mulți ani Cetățean de Onoare al Comunei.
În numele familiei, a mulțumit Marius Câmpeanu, fiul părintelui și cu glas plin de emoție a mulțumit și sărbătoritul zilei care a trecut în ultima perioadă printr-o grea suferință.
Totul s-a încheiat cu multe felicitări flori, aplauze și lacrimi pentru un părinte vrednic al Eparhiei din Făureşti.
La mulți ani cu sănătate, preacucernice părinte Alexandru!

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut