Paraclisul Maicii Domnului în Parohia Groși

2 minute de citit
- Publicitate -

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat marți, 8 august, de la ora 16:00, în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Groși, Protopopiatul Baia Mare.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a vizitat tabăra de copii organizată de parohie, după care, de la ora 17:00, a oficiat Slujba Paraclisului Maicii Domnului la biserica din localitate.

Între părinții soborului slujitor amintim pe Pr. Virgil Jicărean, consilier al sectorului patrimoniu sacru și pictură bisericească, Pr. Fabian Coroian, protopopul Băii Mari, Protos. Serafim Bilț, eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, Pr. Ovidiu Spătar, parohul credincioșilor, Pr. Claudiu Pop, fost slujitor pe seama acestei parohii, Pr. Bogdan Ciocotișan, paroh în Dumbrăviţa și președintele ATOP BM, Pr. Ioan Ilieș, slujitor la Mănăstirea Habra, alături de alți preoți invitați.

PS Timotei Sătmăreanul a fost însoțit de Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap și Arhid. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohiei „Voci străbune”, dirijat de Gavril Petrovan.

La final, părintele paroh Ovidiu Spătar a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezență și slujire și, în semn de recunoștință și prețuire a oferit ierarhului o icoană pictată reprezentând praznicul Schimbării la Față a Domnului și un coș cu flori.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut