Paracetamolul și Ibuprofenul ar putea dispărea din farmacii

1 minute de citit
- Publicitate -

În prezent, industria farmaceutică se confruntă cu probleme din cauza sustenabilității pentru că medicamentele eliberate fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamolul și ibuprofenul, necesită precursori chimici derivați din petrol.

Din fericire, Universitatea din Bath și Institutul pentru Sustenabilitate din Anglia au găsit o soluție inovatoare, ci anume: au sintetizat analgezice făcute din hârtie, folosind un compus bio-regenerabil numit β-pinen (un produs secundar al industriei hârtiei).

Prin transformarea acestui compus în precursori farmaceutici, s-a putut crea paracetamol și ibuprofen. Astfel, a fost creată o alternativă sustenabilă și bazată pe plante pentru producția de medicamente, evitându-se utilizarea de precursori derivați din petrol. Metoda permite, de altfel, o producție neîntreruptă de medicamente și abordează scalabilitatea.

În ciuda faptului că această metodă este mai costisitoare decât metoda tradițională care utilizează țiței, ea are un potențial semnificativ în reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Momentan, este necesară continuarea cercetărilor pentru a înțelege pe deplin toxicitatea, mecanismele de degradare și aspectele genetice ale acestor medicamente.

Ibuprofenul aparține unei clase de medicamente numite medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS), care includ aspirina, și care sunt folosite de obicei pentru tratarea febrei și a durerii. Ibuprofenul împiedică organismul să creeze substanțe care provoacă inflamație, ajutând astfel la reducerea durerii și a febrei.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut