Papa Francisc a declarat că biserica este deschisă tuturor, inclusiv comunității LGBT, dar cu anumite reguli

2 minute de citit
- Publicitate -

Papa Francisc a declarat duminică, 6 august, la întoarcerea din Portugalia spre Roma, că Biserica Catolică este deschisă către oricine, inclusiv către comunitatea LGBT și că are datoria de a-i însoți pe aceștia pe un drum personal al spiritualității, potrivit Reuters.

„Ei nu pot lua parte la (unele) împărtășanii, potrivit regulilor. Acest lucru nu înseamnă că (n.r. – Biserica) este închisă. Fiecare persoană îl întâlnește pe Dumnezeu în felul său în interiorul Bisericii”, a declarat Papa Francisc. El a spus că preoții din Biserică trebuie să însoțească toți oamenii, inclusiv pe cei care nu se conformează regulilor, cu răbdarea și iubirea unei mame.

El a argumentat că femeilor nu le este permis să devină preoți întrucât Iisus Hristos și-a ales apostolii doar din rândul bărbaților. În ce privește oficializarea religioasă a căsătoriilor între persoane de același sex, Biserica nu binecuvântează și nu permite astfel de uniuni, dar Papa susține legislația civilă care oferă cuplurilor de același sex drepturi la pensie, asigurare de sănătate și succesiune.

În cadrul unui eveniment care a avut loc în timpul vizitei în Portugalia, Papa a spus mulțimii că Biserica are loc pentru toată lumea, „inclusiv pentru cei care greșesc, cad sau se luptă”.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut