Oportunități de finanțare în cele 7 parcuri industriale din Maramureș

2 minute de citit
- Publicitate -
În 21 martie, a fost lansată oficial, la Sighetu Marmației, seria dezbaterilor privind oportunitățile de finanțare în parcurile industriale din județul Maramureș.
Întâlnirile sunt organizate de Consiliul Judeţean Maramureş, Maramureș Business Park în colaborare cu ADR Nord-Vest, Camera de Comert si Industrie Maramures și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș și au ca scop informarea oamenilor de afaceri despre proiectele celor 7 parcuri de specializare inteligentă ce vor fi implementate la Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare, Mireșu Mare, Târgu Lăpuș, Bogdan Vodă și Giulești.
La evenimentul de la Centrul Cultural-Pastoral ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației au participat peste 40 de persoane, reprezentați ai mediului de afaceri din Sighet și împrejurimi, respectiv ai administrațiilor publice locale din zonă. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan, împreună cu administratorul public al județului, Gabriel Ștețco, Anca Roman și Emil Mureșan, experți în cadrul ADR Nord-Vest au prezentat antreprenorilor maramureșeni oportunitățile de finanțare care se oferă prin proiectul parcurilor industriale, cum ar fi granturi între 300.000 și 2,5 milioane de euro, pașii care trebuie urmați pentru finanțare, condițiile ce trebuie îndeplinite după depunerea proiectului și tot ceea ce presupune implementarea unei afaceri într-un parc de specialziare inteligentă.
Tot în cadrul dezbaterii de la Sighetu Marmației, președintele Asociației Întreprinzătorilor Maramureș, Diana Iluț, a vorbit despre extinderea rețelei de contacte și stabilirea de parteneriate, iar Oana Bran, dir. Direcția Servicii & Evenimente din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș a susținut o prezentare despre ”Importanța atragerii de investiții în Maramureș și implicarea organizațiilor suport”.
Camera de Comerț și Industrie Maramureș a încheiat în 2022 un protocol de colaborare cu Parcuri Industriale SA care are ca scop promovarea intereselor mediului de afaceri din Maramureș și atingerea obiectivelor comune pentru dezvoltarea județului prin atragerea de investiții directe în economia locală. Și pe mai departe, organizația noastră va susține orice activitate care vine în sprijinul promovării și dezvoltării mediului de afaceri local.
O întâlnire similară va avea loc săptămâna viitoare, în municipiul Baia Mare.
Sursa: CCIMM

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut