Operație grea realizată cu succes la Spitalul Județean de Urgență

2 minute de citit
- Publicitate -

În data de 19.01.2023 la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-a efectuat o operație de mare amploare, în urma documentării anatomo-patologice efectuate în colaborare cu Dr. Olteanu Elena, secția Oncopediatrie – Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiriguța” Cluj-Napoca.

Unei fetițe de 15 ani i s-au extirpat în același timp operator 2 tumori osoase, de la ambele oase ale gambei, procedură ce a necesitat grefa osoasă autologa și o tehnică de reconstrucție osoasă complicată, pentru a pregăti membrul inferior în vederea mersului.

Intervenția s-a desfășurat în condiții medicale și tehnice de înaltă clasă, ceea ce a dus la rezultate clinice și radiologice foarte bune.De precizat că în acest caz s-a abordat excizia în bloc și grefare reconstructivă osoasă în același timp operator. Pacienta are evoluție bună, exprimându-ne speranța că va putea merge, idee la care lucrăm zilnic, inclusiv cu suport psihologic.

Echipa operatorie a fost formată din Dr. Demian Viorel – medic primar șef secție Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Dr. Cimpen Cătălin – medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă, Dr. Olteanu Elena Diana – medic specialist Oncologie medicală, împreună cu Dr. Hurmuz Lucia, Dr. Mureșan Emil, As. Szekely Janoș, As. Dipșe Aurelia și As.Timiș Doca.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut