Olimpiada de informatică: Tineri români au adus noi medalii în palmaresul țării! România e pe locul 2 în clasamentul mondial!

2 minute de citit
- Publicitate -

România se menține pe locul 2 în clasamentul mondial „all-time”, alcătuit în funcție de numărul total de medalii obținute la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), cu 3 medalii de argint și una de bronz câștigate anul acesta, a anunțat Ministerul Educației.

Pe 3 septembrie, la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, ediție la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări.

„Și anul acesta echipa noastră a reușit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint și o medalie de bronz au intrat în palmaresul țării, prin efortul unor tineri excepționali:
𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮-𝐑𝐚𝐮𝐥 𝐓𝐨𝐝𝐨𝐫𝐚𝐧, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie – Medalie de Argint
𝐋𝐮𝐜𝐚 𝐏𝐞𝐫𝐣𝐮-𝐕𝐞𝐫𝐳𝐨𝐭𝐭𝐢, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – Medalie de Argint
𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢-𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭 𝐈𝐨𝐧, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Argint
𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐋𝐮𝐜𝐡𝐢𝐚𝐧𝐨𝐯, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Bronz
Grație acestui rezultat, România continuă să se mențină pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei,, transmite Ministerul Educației.

Echipa României a fost condusă de către reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI):
Prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui, Team Leader
Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut