O parte din angajații din România vor beneficia de o mini-vacanță de patru zile

2 minute de citit
- Publicitate -

La jumătatea lunii august, o parte din angajații din România vor beneficia de o nouă mini-vacanță de patru zile cu ocazia sărbătorii  Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria. Aceasta pică pe 15 august, într-o zi de marți și potrivit deciziei autorităților de la finalul anului trecut se va face legătură cu weekendul.

Mai exact, ziua de luni, 14 august, va fi liberă pentru angajații din sectorul public, care vor beneficia cumulat, cu cele două zile de weekend, de patru zile libere.

„Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre, ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie zile libere pentru salariații din instituțiile și autoritățile publice, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal”, arată un comunicat al ministerului Muncii din decembrie 2022.

Pe de altă parte, această mini-vacanță nu va putea fi acordată persoanelor a căror „activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție sau specificului activității și nici magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 sau participanților în aceste procese”.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut