Mii de turiști, tradiții unice și un real spectacol la Noaptea Viflaiemurilor în Vișeu de Sus

3 minute de citit
- Publicitate -

Vișeu de Sus reușește în fiecare an, în perioada sărbătorilor, să devină gazda a mii de turiști veniți din întreaga țară (și nu numai), iar acest eveniment, devenit arhicunoscut, reprezintă, fără doar și poate, punctul principal de atracție care nu dezamăgește niciodată.

Prin tot ceea ce transmite, prin însăși esența ei, această Noapte a Viflaiemurilor reușește să te transpună într-o altă lume și să dea naștere unor sentimente cu totul aparte. „Tradițiile de demult, zgomotul infernal al clopotelor dracilor care alungă spiritele rele, colindele specifice Viflaiemului, costumele celor peste 300 de personaje, toate creează un mix unic, un real spectacol de care ne-am bucurat cu toții!

Nimic din toate acestea nu ar fi posibile fără dragostea, efortul și devotamentul dumneavoastră, cei care an de an deveniți protagoniștii acestui eveniment fără egal! Pe lângă piesele de la Viflaim, am avut parte și de coruri de colindători, copii, elevi ai școlilor, dar și de un cor superb format din peste 30 de distinse doamne, Corul Senioarelor, ale căror voci, perfect îmbinate, au trezit sentimente inegalabile prin colindele de demult pe care le-au cântat.

Mulțumesc Părintelui Protopop Mihai Chira pentru munca, rigurozitatea și pasiunea cu care se implică de fiecare dată, mulțumesc tuturor preoților și bisericilor participante pentru dragostea nemărginită pentru tradiție, mulțumesc membrilor Viflaiemurilor, care în fiecare an își rup din timpul lor pentru a ne aduce această bucurie, fiind adevărații purtători ai acestei tradiții străvechi, mulțumesc colegilor din cadrul Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus și din primărie, pentru tot ajutorul oferit în organizarea evenimentului, mulțumesc autorităților – Poliție, Jandarmerie, Poliție Locală – pentru gestionarea cu deosebit profesionalism și evitarea oricăror incidente, și mulțumesc DUMNEAVOASTRĂ TUTUROR, celor care, în fiecare an, sunteți martorii acestui spectacol unic în lume! Nimic din toate acestea nu ar fi posibile fără dumneavoastră.

Vă doresc să aveți parte de Sărbători Luminate, pace, tihnă, dragoste și înțelegere. Crăciun fericit alături de cei dragi! Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, ne revedem anul viitor!”, a declarat Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut