Meteorologii anunță ploi, vânt puternic şi ninsori la munte în următoarele zile

3 minute de citit
- Publicitate -

ANM a emis avertizări meteorologice pentru perioada 05 februarie, ora 10 – 07 februarie, ora 10, care vizează nordul Crișanei, Maramureș și Dobrogea, nord-estul și estul Munteniei, şi cea mai mare parte a Transilvaniei și, local, Moldova.

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 10

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 10
Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte
Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.
La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.
În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15…20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 05 februarie, ora 22
Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită înzona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură
În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

Interval de valabilitate: 06 februarie, ora 10 – 07 februarie, ora 10

COD GALBEN

Fenomene: intensificări ale vântului
În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…60 km/h.
La munte, vântul va avea viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali rafalele vor fi de 90…100 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…50 km/h, vor fi marți (6 februarie) local și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut