Mesajul tinerilor ordocşi pentru Episcopul Tinerilor la aniversarea a 30 de ani de arhierie

3 minute de citit
- Publicitate -
Preasfințitului Părinte IUSTIN, Episcopul Tinerilor
Preasfinția Voastră,
Încă de mulți ani, preocupat, inspirat și conștient de realitatea vremurilor pe care le trăim ați demarat, coordonat și dezvoltat o adevărată lucrare de tineret, cum nu a mai fost niciodată în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului.
Deseori, v-ați așezat în mijlocul nostru, al tinerilor, ascultându-ne dorințele, neliniștile și frământările. Viețuirea monahală și experiența formării de ucenici în calitate de stareț al Mănăstirii Rohia și ucenic, la rândul dumneavoastră, al marilor părinți, Arhiepiscopul Justinian, Părintele Nicolae Steinhardt, Părintele Serafim Man, v-au ajutat să ne înțelegeți, să fiți convingător și în final să ne cuceriți pentru Dumnezeu.
Cu o voință puternică, exemplu personal și o determinare de-a dreptul cuceritoare ați îndemnat, în repetate rânduri, preoții eparhiei și dascălii de religie să acorde un interes deosebit tinerilor, să organizeze activități prin care să îi cucerească pe tineri, să le înțeleagă neputințele, să-i investească cu încredere și să-i implice activ în viața și activitatea Bisericii.
Astăzi, prezența noastră în Biserică, la slujbe, tabere, activități culturale și sociale, reprezintă felul de a fi, natural, implicat, devotat și asumat, fapt care vi se datorează!
Acum la ceas aniversar, când se împlinesc 30 de ani de slujire în demnitatea de Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române și Arhipăstor al preoților și credincioșilor din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, primiți gândurile noastre de recunoștință pentru multele și frumoasele momente pe care noi, tinerii Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, le-am petrecut în jurul Preasfinției Voastre și Preasfinția Voastră în mijlocul nostru!
Vă mulțumim pentru că, în felul dumneavoastră unic, ne-ați arătat cât de frumoasă e tinerețea trăită în mod normal și natural, fără exagerări de nici un fel. Vă mulțumim că ne-ați învățat să fim credincioși, frumoși și liberi prin dragostea față de Neamul în care ne-am născut și Biserica unde ne-am botezat.
Nu vom uita niciodată că cele mai importante două momente din viață sunt momentul în care ai venit pe lume și cel în care înțelegi de ce ai venit pe lume, că diferența între oameni e dată de intensitatea cu care ei luminează prin fapte bune.
Nu vom uita nimic din ce ne-ați împărtășit pentru că tinerețea și copilăria noastră au fost luminate și binecuvântate de harul lui Dumnezeu și binecuvântarea arhierească a Preasfinției Voastre!
La mulți și fericiți ani, Preasfinția Voastră!
Tinerii Ortodocși ai Maramureșului și Sătmarului

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut