„KIWIPEDIA – proces colaborativ pentru incluziune”, un proiect pentru tineret finanţat Erasmus+

3 minute de citit
- Publicitate -

În data de 27 februarie 2023, la sediul Grupului de Acțiune Locală Baia Mare, asociația Team For Youth Association și Fundația de Voluntari Somaschi, au organizat un eveniment de diseminare a rezultatelor proiectului „KIWIPEDIA – proces colaborativ pentru incluziune” adresat organizațiilor non-guvernamentale și tinerilor din oraș.

Proiectul implementat de un consorțiu de 6 ONG-uri de tineret din Franța, Germania, Italia, Spania, Lituania și România a avut ca obiectiv principal promovarea incluziunii tinerilor în mobilități internaționale.

Una dintre principalele activități de învățare din cadrul proiectului (dedicată lucrătorilor de tineret și tinerilor cu oportunități reduse) a presupus două sesiuni de formare dedicate conceperii, implementării și evaluării unor proiecte de tineret (schimburi de tineri/voluntariat).

În cadrul acestor sesiuni au fost dezvoltate, aplicate la finanțare și implementate un număr de 6 mobilități internaționale. Despre două dintre acestea (voluntariat de echipă în comunitățile defavorizate din zona Baia Mare și un schimb de tineri din Lituania pe tema sănătății mentale) ne-au vorbit tinerii participanți care au subliniat atât necesitatea unor astfel de proiecte (prin impactul care îl pot genera în rândul grupurilor țintă) cât și importanța lor pentru dezvoltarea personală și dobândirea de noi competențe.

Rezultatele proiectului (diagnostic obstacole participare tineri în proiecte, videoclipuri tutoriale despre dezvoltarea de proiecte – încărcate pe platforma Youtube, informații generale proiect și activitățile realizate) le puteți accesa pe pagina asociației:

http://www.t4uth.ro/kiwipedia/   și https://www.youtube.com/@teamforyouthassociation6221

Vă rugăm să aveți în vedere că rezultatele și eforturile depuse în acest proiect nu se doresc a fi exhaustive și suntem conștienți că mult mai multă muncă trebuie depusă de către toți actorii implicați efectiv în lucrul cu tinerii și proiectele europene/locale dedicate acestora.

Acesta este unul dintre motivele care ne-a determinat să împărtășim experiența noastră, să primim feedback, în speranța că putem susține organizațiile locale în dezvoltarea lor și schimba în bine modalitatea de lucru tinerii din Europa.

Proiectul “Kiwipedia – Collaborative Process for Inclusion” (proces colaborativ pentru incluziune) este un parteneriat strategic KA2 implementat și finanțat în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

Parteneri internaționali din proiect:

  1. HORS PISTES, Marsilia, Franța (aplicant proiect)
  2. Asociația Team for Youth Association, Baia Mare, România
  3. Biroul de Informare Jugendinformation, Germania
  4. ONG „Actio Catholica Patria”, Lituania
  5. La VIBRIA, Spania
  6. Asociația Culturală EUFEMIA, Italia

Baia Mare, 27 februarie 2023

Răzvan MANȚA, coordonator proiect, Asociația T4uth

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut