Jandarmii maramureşeni le-au vorbit elevilor despre pericolul şi repercusiunile violenţei şi a consumului de stupefiante

1 minute de citit
- Publicitate -
Odată cu revenirea elevilor din vacanța de iarnă, jandarmii maramureșeni au reînceput seria activităților preventiv- informative în unitățile școlare din județul Maramureș.
Săptămână aceasta a fost rândul elevilor de la Liceul cu Program Sportiv, dar și al celor de la Școala Gimnazială  „Ion Luca Caragiale” din Baia Mare, să primească vizita jandarmilor.
În colaborare cu reprezentanți ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Poliției Maramureș, jandarmii aparținând compartimentului Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale, au discutat cu elevii despre bullying, violență în școli, dar și despre consumul de substanțe interzise.
Elevilor li s-a prezentat cadrul legal în care se înscriu aceste fapte, sancțiunile aplicate, precum și recomandări cu privire la comportamenul în mediul școlar.
De asemenea, jandarmii și polițiștii prezenți au expus, spre exemplificare, câteva situații în care actele de violența sau consumul de substanțe interzise au avut efecte ireversibile pentru tineri, afectându-i atât emoțional, cât și social.
Prin astfel de activități, ne propunem să-i ajutăm pe elevi să conștientizeze repercusiunile negative pe care le generează comportamentele violente, atitudinile antisociale, dar și consumul de stupefiante.
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut