Întâlnire cu tinerii ortodocşi la biserica de lemn din Baia Sprie

2 minute de citit
- Publicitate -
Întâlnire cu tinerii și copiii din Protopopiatul Baia Mare, parohia Ortodoxă Baia Sprie II Sfinții Împărați Constantin și Elena (biserica de lemn)
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, duminică 14 aprilie 2024, biserica de lemn din orașul Baia Sprie, a fost gazda unui eveniment duhovnicesc de excepție, organizat de tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Protopopiatului Baia Mare (ATOP-BM).
Seara duhovnicească a început cu slujba vecerniei și a continuat cu o scurtă meditație pe seama textului biblic din Epistola către Romani cap.15, vers.1-7, susținută de părintele Ciocotișan Bogdan, președinte ATOP-BM, iar la finalul meditației au fost prezentate activitățile desfășurate de tinerii din Protopopiatul Baia Mare, în ultimii 15 ani.
Cei prezenți au putut adresa întrebări, iar mulți dintre ei au dorit să devină membrii ATOP-BM sau voluntari.
Întreg evenimentul a fost organizat în parteneriat cu tinerii de la ASCOR – Baia Mare.
Recitalul de pricesne susținut de tinerii din grupul vocal ASCOR și de ceilalți interpreți au înobilat și emoționat sufletește pe cei prezenți. Interpreți au fost artiștii: Coza Paul, Iulia Maria Vlad, Antonia Ghiman, Alexandra Țară, Daniel Breban, Miriam Pop, Mariana Cânța.
„Mulțumiri aducem, preoților slujitori ai acestei sfinte biserici, Marius Cătană și Virgil Pâslă, consiliului parohial și credincioșilor din Baia Sprie, părintelui Mihail Andrei Bud, din parohia vecină Chiuzbaia și tinerilor care l-au însoțiț și în mod deosebit părintelui Arhidiacon Vlad Nechita, președinte ASCOR! Evenimentul a fost filmat de Maramureș TV, televiziunea de suflet a maramureșenilor”  – pr. Bogdan Ciocotişan, preşedinte Asociația Tinerilor Ortodocși Protopopiatului Baia Mare (ATOP-BM).

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut