Insuficienți angajați pentru companiile din România. Peste o treime din companii se confruntă cu această problemă

1 minute de citit
- Publicitate -

Una din 3 companii nu reușește să găsească suficienți angajați, iar 41% dintre ele se confruntă cu un deficit de competențe necesare pentru a satisface cerințele actuale, arată studiul Deloitte Global Human Capital Trends. Acest studiu a avut loc recent și a avut în vedere 105 țări din lume, dintre care și România. La această ediție au participat aproximativ 10.000 de respondenți.

În acest context, organizațiile apelează tot mai mult la așa-numitele „ecosisteme ale forței de muncă”, ce presupun identificarea și gestionarea unor noi tipuri de resurse umane, cum ar fi consultanți (52% dintre companiile participante la studiu), freelanceri și subcontractori (50%) sau centre de servicii externalizate (38%), care completează forța de muncă tradițională, formată din angajații cu normă întreagă sau redusă.

Printre măsurile la care apelează companiile pentru a amplifica forța de muncă existentă, studiul evidențiază implementarea de soluții tehnologice și de inteligență artificială (30% dintre participanți).

Raportul Global Human Capital Trends, efectuat anual de Deloitte, este cel mai amplu studiu de acest tip şi se bazează pe o analiză complexă a răspunsurilor furnizate de respondenţi din întreaga lume care lucrează în diferite industrii şi departamente ale organizaţiilor, în principal în resurse umane.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut